Skip to content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

TOERNOOIEN

VOOR ALLE LEEFTIJDEN EN IEDER SPELNIVEAU

Tennis bestaat naast trainen voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Door veel wedstrijden te spelen word je steeds beter én krijg je meer plezier in de sport. Als tennisser kun je op drie manieren wedstrijden spelen: vrij spelen op de club, competitie spelen of je inschrijven voor een toernooi. Er zijn veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau.

Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Wanneer spelers enkel vrij spelen op de eigen club dan speel je vaak tegen dezelfde personen. Wanneer je wedstrijden speelt tijdens een toernooi, dan speel je tegen nieuwe tegenstanders. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat je je kan meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding een enorme kracht van het spelen van toernooien, je leert heel veel nieuwe mensen kennen, het is gezellig en je komt veel op andere plekken.

Toernooivormen

Het toernooi-aanbod bestaat uit een aantal verschillende toernooien:

  • Een open toernooi is een toernooi waar elk KNLTB lid aan mee kan doen. Tennissers van verschillende verenigingen spelen tegen elkaar in verschillende leeftijdscategorieën op leeftijd, op speelsterkte en/ of op actuele rating. Er zijn naast het traditionele weektoernooi nog een aantal nieuwe toernooivormen zoals een dag-, weekend-, starters-, team-, of Senior Plus toernooi. Al deze open toernooien worden onderverdeeld in prestatieve toernooien en recreatieve toernooien. Bij prestatieve toernooien worden de wedstrijdresultaten verwerkt in het spelersprofiel en je rating. Bij recreatieve toernooien is dit niet het geval. Voorbeelden van prestatieve open toernooien zijn: Open toernooien op actuele rating of o.b.v. speelsterkten. Voorbeelden van recreatieve toernooien zijn Senior Plus Toernooien en starterstoernooien.
  • Een besloten toernooi is een toernooi waarbij de organisator de criteria bepaalt. Over het algemeen zijn dit clubtoernooien voor eigen leden of toernooien waar ook niet-leden aan mee mogen doen, zoals bijvoorbeeld de (club)kampioenschappen of toernooien die door een aantal verenigingen samen in dezelfde stad worden georganiseerd.
  • Een ranglijsttoernooi is een toernooi voor de sub-top van Nederland. Spelers met een speelsterkte 1-4 en jeugdspelers in 3 leeftijdscategorieën: t/m 12, t/m 14 en t/m 16 jaar. Acceptatie wordt bepaald op basis van de positie op de ranglijst. Punten voor de ranglijst worden verkregen door deel te nemen aan verschillende ranglijsttoernooien.

Inschrijven

Voor alle KNLTB-toernooien kan je je inschrijven op MijnKNLTB.nl. Is het de eerste keer dat je je wilt inschrijven voor een toernooi? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Op de website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten: spelers, teams en toernooien terugvinden.
Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur.

Handige links

De toernooikalender
Het toernooireglement

Back To Top
Zoeken