Skip to content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

TENNIS

DIVERSE ACTIVITEITEN

Iedereen kan leren tennissen, tennis is gezellig, het biedt voldoende uitdaging, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Een leuke manier om kennis te maken met tennis en de vereniging is door deel te nemen aan een activiteit.

In principe kan er het hele jaar van ’s morgens vroeg tot 23.00 uur gespeeld worden. Een baan reserveren doe je eenvoudig met de KNLTB ClubApp (hier vind je de handleiding voor het gebruik van de KNLTB ClubApp) of met je DGV-(De Gooische Vallei) ledenpas. Als het ’s avonds donker wordt, kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit kan worden gedaan op het bedieningspaneel naast het afhangbord. Het gebruik van de banen is helaas niet mogelijk als er plassen op de banen zichtbaar zijn, er sneeuw op ligt of wanneer het meer dan 5 graden vriest.

Over het gehele jaar vinden bij onze vereniging tal van leuke activiteiten plaats. In de nieuwsbrief worden dergelijke activiteiten vaak van tevoren aangekondigd.

WhoZnext

Wie en wat is WhoZnext? WhoZnext is een groep jeugdleden die onder het motto “voor en door de jeugd” allerlei leuke, sportieve en competitieve evenementen organiseert zoals het Pieten Tennisfestijn, Zomer Tennisfestijn, Halloween Festijn en meer!

Toss

Onze wekelijkse Toss dagen zijn woensdagochtend van 9.00 tot ± 12.00 uur en donderdagavond van 19.30 tot ± 22.00 uur. Hier kunnen alle leden boven de 16 jaar aan meedoen. De Toss is een ideale gelegenheid om zonder afspraak, met andere leden van de club te tennissen. Bij de Toss zijn leden met alle speelsterktes welkom en voor nieuwe leden is de Toss een gezellige manier om in contact te komen met andere tennissers. Bij de Toss worden meerdere rondes van een half uur gespeeld en het is dan ook geen probleem als je de start van de Toss niet haalt. Graag jouw ledenpas meenemen om het plannen van dubbelpartijen te vergemakkelijken.

Davis Cup

Tijdens dit dubbeltoernooi in de wintermaanden word je ingedeeld in een team en zo speel je meerdere wedstrijden, verspreid over verschillende data. Je kan je naar voorkeur opgeven voor de vrijdagavond of zaterdagmiddag. Na afloop en tussen de wedstrijden door is er tijd voor een hapje en een drankje waarbij je veel verschillende mensen kan leren kennen. De teams worden door de wedstrijdleiding zo gelijkwaardig mogelijk ingedeeld. Er spelen allerlei verschillende speelsterktes mee, dus het is een toernooi voor iedereen. Deelname vanaf 16 jaar. Kijk hier voor alle verdere informatie.

Lentetoernooi

Dit dubbeltoernooi vindt plaats in het voorjaar. Je schrijft je in met een partner en speelt tegen gelijkwaardige tegenstanders. Dit toernooi is verspreid over 9 dagen. Deelname vanaf 16 jaar.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn onderverdeeld in single-, dubbel- en mixpartijen, ook op niveau naar keuze. Deelname vanaf 16 jaar.

50+ toernooi

Eendaags toernooi voor de 50-plusser in de speelsterktes 8 & 9. Je kunt inschrijven met een partner in de onderdelen DD, GD of HD.

Open Toernooi

Het enige toernooi waar ook spelers van buiten De Gooische Vallei aan mee kunnen doen. Het is een seniorentoernooi met dubbel- en mixpartijen. Dit toernooi vindt elk jaar plaats in week 33. Voor deelname is enige tenniservaring wel aan te raden. Maar naast het tennissen, is er ook ruimte voor gezelligheid. Dus kom gerust een keertje kijken. Daarnaast is er elke avond een wisselend menu, waar je je voor kunt inschrijven.

Competitie

Elk lid kan competitie spelen. Er is een divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd. Meer informatie voor de seniorencompetitie vindt je hier, en voor de jeugdcompetitie vindt je hier.

KNLTB

Kijk voor meer informatie en speeldata op de website van KNLTB of download de KNLTB ClubApp.

Back To Top
Zoeken