Skip to content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

PADEL

MAAK KENNIS MET PADEL

De Gooische Vallei heeft naast 8 tennisbanen per april 2023 ook de beschikking over 3 nieuwe padelbanen. Er geldt 1 lidmaatschap met 1 tarief voor tennis en padel. Alle leden van De Gooische Vallei kunnen dus zelf bepalen of ze tennis, padel of beide willen spelen en aan welke trainingen, toernooien of competities ze willen deelnemen.

Spelplezier van onze leden staat centraal. Met de komst van de padelbanen worden veel nieuwe leden verwacht. De banen worden daarom vooralsnog niet verhuurd. Mocht de ledenaanwas leiden tot een (dreigende) overbezetting van de banen, dan worden maatregelen als een ledenstop overwogen. Als de ledenaanwas tegenvalt en de baanbezetting het toelaat, dan wordt beperkte verhuur alsnog overwogen.

Wat is padel?

Padel heeft veel weg van tennis en van squash. Door deze combinatie is deze relatief nieuwe sport in korte tijd erg populair geworden, ook onder de spelers van tennis en squash. Het is voor jong en oud makkelijk op te pakken. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel worden een ander racket en andere ballen gebruikt. Een padelbal is iets kleiner met minder druk. De bal is dus langzamer en afgestemd op het spel.  Hier vind je instructievideo’s.

Hoe kun je een padelbaan reserveren?

 • Leden kunnen 24 uur van tevoren een baan voor 4 spelers (leden) reserveren via de KNLTB ClubApp voor een speeltijd van 60 minuten.
 • Hier vind je de handleiding voor het gebruik van de KNLTB ClubApp.
 • Op doordeweekse dagen van 9.00 uur tot 17.00 uur (dus de laatste mogelijkheid is om 16.30 uur) kan er ook gereserveerd worden voor 2 of 3 spelers (leden)
 • Op spitstijden, de werkdagen vanaf 17.00 uur en in de weekenden, kan alleen worden afgehangen voor 4 spelers (leden)
 • Je kunt 1 actieve reservering per speeldag hebben voor tennis en padel
 • Als de lopende reservering voorbij is, kun je voor die dag opnieuw reserveren
 • Ieder lid mag (tezamen voor padel en tennis) 3 x per jaar een introducé meebrengen
 • Mocht je geen gebruik kunnen maken van de reservering dan dien je de reservering zo spoedig mogelijk te annuleren.

Padeltrainingen

Padeltrainingen worden bij De Gooische Vallei verzorgd door RG sports. Je kunt je individueel opgeven of als groep van maximaal 4 personen. Meer informatie over de trainingen kun je hier lezen.

WhatsApp-groepen padel

Om gemakkelijk medespelers en invallers te vinden, worden er 4 WhatsApp-groepen ingericht met verschillende niveaus van speelsterkte (9/8, 8/7, 7/6 en 5/4/3) ingesteld. Deze groepen zijn bij andere verenigingen een groot succes. Bij aanmelding dienen leden aan te geven in welke groep ze ingedeeld willen worden. Het is belangrijk om daarbij realistisch te zijn. Desgewenst kan er worden overlegd met de beheerder van de groepen. De groepen zijn uitsluitend bedoeld om spelers te vinden. Van deelnemers wordt korte, bondige en beschaafde communicatie verwacht. Je kunt je opgeven voor een WhatsApp-groep padel door een e-mail te sturen naar padelwhatsapp@degooischevallei.nl.

Toss

Op de donderdagavond vanaf 19.30 uur wordt er gelijktijdig met de al bestaande tennis Toss een padel Toss voor senioren georganiseerd, waarbij er met en tegen andere leden wordt gespeeld. Je kunt bij de Toss vrij inlopen. De partijen duren een half uur, daarna wordt er gewisseld. Je bepaalt zelf wanneer je begint en hoe lang je meedoet.

Andere activiteiten

Plan is om – na verloop van tijd – ook nog andere activiteiten te organiseren als een intern toernooi of een padelroulette (een soort padeltoss). Volg hiervoor de agenda op onze site.

Rackets en ballen

Bij de clinics en lessen zijn er rackets en ballen aanwezig. Sommige verenigingen verhuren rackets en ballen maar wij kunnen dit om praktische redenen niet goed regelen en vragen leden ze zelf aan te schaffen of ze eens een enkele keer te lenen.

Huisregels padel

 • Speel niet met tennisracket of een tennisbal op een padelbaan
 • Doe als laatste speler van een baan het licht uit (schakelbord in clubhuis)
 • Zorg voor schone schoenen
 • Eet en drink niet in de kooien
 • Stap tijdens de baanwisseling niet over het net
 • Bladeren met de aanwezige hark van de baan vegen.

KNLTB

Kijk voor meer informatie over padel en speeldata op de website van KNLTB of download de KNLTB-app.

Back To Top
Zoeken