skip to Main Content
035-6912771 info@degooischevallei.nl
Oproep Levende Nierdonor!

Oproep levende nierdonor!

Onze zonen Pepijn (21) en Zeno (20) zijn geboren met het Syndroom van Alport. Hierdoor hebben beiden een erfelijke ongeneeslijke nierafwijking. Deze afwijking leidt uiteindelijk tot volledige uitval van de nieren.

Urgentie
De nierfunctie van Pepijn is gedaald naar 17%. Bij 10% moet hij starten met nierdialyse om te overleven. De nierspecialist wil dit voorkomen. Een nier van een levende donor is de oplossing. Een mens kan heel goed leven en oud worden met één nier. Zeno was er in januari 2019 zo slecht aan toe, dat nierdialyse noodzakelijk werd. Zeno ontving in april 2019 een nieuwe nier van een levende donor, een geweldige vriendin van ons. Wij ouders kunnen helaas geen donor zijn voor Pepijn. Moeder Liliane Taudin Chabot is Alport-draagster. Vader Joost Heerkens Thijssen heeft een bijzondere bloedgroep AB, die niet rechtstreeks kan doneren aan Pepijn (bloedgroep B).

Pepijn 
Juni 2016 Gymnasium Diploma. September 2016 gestart met Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan Wageningen University. Woonde en studeerde van februari t/m juni 2019 aan de University of Melbourne (Australië) en heeft daar zijn Bachelor gehaald. Terug in Wageningen is hij recent gestart met zijn tweejarige Masterstudie.

Donorprofiel
Het ideale vertrekpunt voor Pepijn is een kandidaat-donor met bloedgroep B dan wel O; de zogenaamde ‘universele donor’. Deze beide bloedgroepen kunnen namelijk rechtstreeks schenken aan Pepijn. De wens te willen doneren is overigens nog geen garantie voor een match dan wel goedkeuring, maar wel een belangrijk begin. Het zeer zorgvuldige onderzoekstraject neemt enkele maanden.

Gevolgen voor donor
Een donor kan goed doorleven met één nier. De beste nier blijft bij de donor zelf. Twee tot drie dagen na de transplantatie kan de donor meestal al naar huis. Het aansterken duurt dan doorgaans zo’n 6 weken, afhankelijk van de basisgezondheid. Alle kosten voor donor ziekenhuisonderzoeken, reiskosten en gederfde inkomsten dekt de verzekeraar van de ontvanger (Pepijn).

Meer informatie
Wij hopen door deze oproep veel mensen te bereiken. Wie weet vinden we, dankzij jou of iemand die jij weer kent, een kandidaat-nierdonor die het onderzoek wil ingaan.
Meer weten? E-mail naar joost.heerkens.thijssen@planet.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken