skip to Main Content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

Ledverlichting voor de tennisbanen

De opdracht voor het vervangen van onze baanverlichting is de deur uit. In verband met de levertijden moeten we echter nog ongeveer 12 weken wachten voordat de nieuwe verlichting gemonteerd kan worden. Wat gaat dat opleveren?

De huidige verlichting verbruikt ongeveer 2000 watt per lamp (mast), de nieuwe ledverlichting zo’n 1000 watt per mast. In een mast komen meerdere ledarmaturen van tezamen ongeveer 1000 watt. Snel gerekend, levert dat de helft winst op qua verbruik. Dit is globaal, daar er meerdere factoren meespelen. Maar er kan meer winst behaald worden door allemaal beter op te letten bij het beëindigen van een potje tennis. Word je direct afgehangen (dus de volgende spelers staan al bij de baan te wachten), dan laat je de verlichting uiteraard branden. Maar ga je van de baan en je baan wordt niet meer bezet, dan zet je de verlichting weer uit (je laat op je toilet thuis ook niet de verlichting branden als je de ruimte verlaat). Mocht jouw baan even daarna weer afgehangen worden, dan schakelt diegene de baanverlichting weer in. De 20 minuten wachttijd vervalt bij ledverlichting. Die kun je nl. na uitschakelen direct weer inschakelen. Hiermee besparen we nog meer energie en maandlasten.

De huidige drukknopbediening in de hal komt hiermee te vervallen. Daarvoor in de plaats komt een tablet met een overzicht van de banen. Als je in de huidige situatie voor baan twee kiest, gaan baan één en twee branden. Straks kies je voor baan twee en gaat alleen baan twee vol branden en baan één voor ongeveer 20% (soort bijverlichting). Gaat vervolgens ook baan één in gebruik genomen worden, dan kies je voor baan één en deze zal ook voor 100% gaan branden. Stopt baan twee en wordt de verlichting uitgezet dan gaan die ledlampen voor 20% branden, omdat de verlichting op baan één nog aan is.

De energievoordelen vallen of staan met de discipline van onze leden. Laten we hopen dat eenieder hier op led, sorry let!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken