Ga naar hoofdinhoud
035-6912771 info@degooischevallei.nl

JEUGD

ACTIVITEITEN WAAR IEDERE JEUGDSPELER ZICH BIJ THUIS VOELT

Binnen T.V. De Gooische Vallei is een redelijk grote groep jeugdspelers actief. De jongste vanaf 5 jaar tot en met het jaar waarin de jeugdspelers 17 jaar worden. Maar ook binnen de jong volwassenen (tot en met 27 jaar) is een leuke en actieve groep aan het tennissen.

Deelnemen en plezier

De club heeft als doelstelling om activiteiten te organiseren waar iedere jeugdspeler zich thuis voelt. Een belangrijk aspect hierbij is dat deelnemen en plezier hebben belangrijker zijn dan winnen. Ook de ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de activiteiten. Diverse leden, zowel jeugd als senioren, zijn actief bezig met het organiseren van de activiteiten.

Niveau

Juist bij de jeugdleden is het erg belangrijk dat de kinderen op het gepaste niveau kunnen tennissen. Dit stimuleert het tennisplezier en de ontwikkeling. Er wordt gespeeld met verschillende kleuren ballen; rood, oranje, groen en geel. De verschillende balkleuren zijn afgestemd op de leeftijd (en daarmee kracht) en de lengte van de kinderen. Hierdoor is het voor de kinderen mogelijk om zo goed mogelijk te kunnen tennissen. Onderstaande plaatje (klik voor link op beeld) geeft de verdeling van de verschillende kleuren aan.

En de verschillende baanverdelingen:

Competitie

Als de kinderen het leuk vinden om wedstrijdjes tegen andere kinderen en bij andere verenigingen te spelen, dan is de competitie hier uitermate voor geschikt. Maar naast het spelen van wedstrijdjes, is het ook een moment waarop je met andere ‘onbekende’ kinderen gaat tennissen. En hierdoor samen plezier hebt op de baan. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Om te leren en te ontdekken en samen als team op te trekken.

De kinderen kunnen spelen in verschillende competitievormen. De voorjaars- en najaarscompetitie met de verschillende balkleuren. Er wordt gespeeld in vaste teams, ingedeeld door de trainer. De kinderen geven zich individueel, of per team op.

Op de speeldagen wordt de hulp van ouders gevraagd voor de begeleiding. De duur op de speeldagen varieert van circa twee uur voor de rood-competitie tot een groot gedeelte van de dag voor de geel-competitie. Alle speeldagen zijn zondagen. Meer informatie is terug te vinden op de jeugdcompetitie pagina.

Training

Bij het lidmaatschap zijn de zomertrainingen inbegrepen voor alle jeugdleden. Voor de wintertraining kan je je apart inschrijven. De trainingen worden meestal van 16.00 uur tot 19.00 uur gegeven op doordeweekse dagen. De indeling en inschrijving worden georganiseerd door RG sports. Mogelijke facturatie van extra trainingen loopt ook via RG sports.

Diverse activiteiten

Jaarlijks worden activiteiten georganiseerd rondom de thema’s Halloween, Sinterklaas en de Wintersport. Ook voor de jeugdleden worden er clubkampioenschappen georganiseerd. Daarnaast vindt in de eerste week van de zomervakantie nog het Zomer Tennis Festijn plaats; drie dagen tennisplezier op het park en leuke andere sportieve activiteiten in de middagen.

Back To Top
Zoeken