Ga naar hoofdinhoud
035-6912771 info@degooischevallei.nl

Haalbaarheid Padel De Gooische Vallei

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en laat zich prima combineren met tennis. De KNLTB is dan ook gefuseerd met de Padelbond en meer en meer tennisverenigingen bieden ook Padel aan. Bij de Gooische Vallei is er ook veel interesse. Dat bleek ook uit het ledentevredenheidsonderzoek.

Het bestuur heeft daarom een ledencommissie “onderzoek haalbaarheid Padel” ingesteld. De commissie bestaat uit de 4 leden, die zich na een oproep in een nieuwsbrief hebben gemeld. Het onderzoek is inmiddels klaar en kun je hier bekijken.

Uitkomsten haalbaarheidsonderzoek Padel
Naast een beschrijving van de sport heeft de commissie onderzocht of Padel financieel haalbaar is, hoeveel banen er haalbaar zijn en wat Padel nog meer op kan opleveren voor De Gooische Vallei.

Padel is een opkomende sport in de hele wereld. In Spanje is het zelfs al groter dan tennis. De sport is een mix tussen tennis en squash. Het speelveld is kleiner dan een tennisbaan (20 x 10 m) dus de bal is altijd dichtbij. Het speelveld bevindt zich in een “kooi“ van staal en glas. Padel is een laagdrempelige en toegankelijke sport met onder andere een onderhandse service, dezelfde telling als tennis en het wordt altijd in dubbelspel gespeeld. De focus ligt op het sociale aspect en de “fun”. Techniek is niet zo belangrijk als het strategische aspect en dat levert lange rally’s op, een dynamisch spel en een uitdaging voor jong en oud. Het is makkelijker te leren dan tennis en er is meteen een wedstrijdelement bij beginners. Op de KNLTB- padel website is alles over Padel te vinden. Mocht je een beeld willen krijgen wat padel is, kijk dan naar het filmpje “Wat is Padel?

Advies aanleg 3 Padelbanen
Het advies van de commissie is om 3 Padelbanen aan te leggen op het braakliggende terrein op ons park naast de minibaan.

Financieel is het haalbaar om drie Padelbanen aan te leggen. Uit de ervaringen van andere tennisverenigingen en de KNLTB blijktdat het ledenaantal per baan met ca. 30-50 nieuwe leden zal toenemen (vooral in de leeftijd van 20-50 jaar). Verder zijn er goede mogelijkheden voor verhuur welke de financiële positie van De Gooische Vallei zullen versterken. Uit deze meer-inkomsten kunnen de kosten betaald worden zonder dat het huidige ledentarief verhoogd hoeft te worden. Andere voordelen zijn dat De Gooische Vallei wordt verrijkt met meer (jonge) leden, meer vrijwilligers en de financiële positie wordt versterkt.

Meer informatie of vragen?
Begin december stond een informatieavond van de commissie gepland waar het onderzoek gepresenteerd zou worden en iemand van de KNLTB meer zou komen vertellen over Padel. Helaas kon de bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Als het kan zal de commissie begin 2022 alsnog een dergelijke bijeenkomst organiseren. Mochten er leden zijn die nu al meer informatie willen of vragen hebben over het onderzoek mail deze dan naar bestuur@degooischevallei.nl De commissie zal de vragen dan zo goed mogelijk te beantwoorden.

Besluitvorming in Algemene Ledenvergadering 2022
Het aanleggen van Padelbanen vergt een behoorlijke investering waar de Ledenvergadering over moet besluiten. Het bestuur zal bij de vaststelling van de begroting 2022 niet alleen voor de aanleg van Padelbanen, maar ook voor de vervanging van de toplaag van de tennisbanen 1 t/m 4 (een andere wens van veel leden) een voorstel aan de Ledenvergadering doen. Als de Ledenvergadering positief besluit over de aanleg van Padelbanen valt er nog veel te regelen (zoals subsidies en een bouwvergunning) maar kan de aanleg naar verwachting in 2022 plaatsvinden.

Bestuur T.V. De Gooische Vallei

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken