skip to Main Content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

De coronaregels (update per 25 februari 2021)

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en ook in Nederland gelden maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken. We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden ons aan de adviezen en richtlijnen van de overheid.

Versoepeling coronamaatregelen!
Het kabinet heeft op 23 februari 2021 enkele versoepelingen bekendgemaakt met betrekking tot de maatregelen tegen het coronavirus. Bij sporten voor volwassenen blijft de groepsgrootte nog steeds beperkt tot maximaal 2 personen. Jongvolwassenen en leden uit 1 huishouden mogen vanaf woensdag 3 maart wel in groepsverband sporten. Mensen die samen op 1 adres wonen, mogen dus met meer dan 2 personen buiten sporten. We volgen de overheidsrichtlijnen voor de sport van NOC*NSF en de KNLTB.

Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Wat betekent dit voor het tennissen bij T.V. De Gooische Vallei?

 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar kunnen vanaf 3 maart met 4 personen een baan reserveren, dubbelen en trainen in groter groepsverband. Zij hoeven tijdens het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Volwassenen vanaf 27 jaar moeten blijven tennissen met 2 personen en 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel blijft dus toegestaan.
 • Voor leden uit 1 huishouden staat de rijksoverheid sinds kort sporten in groter verband toe. Reserveren kan alleen met 2 personen maar dubbelen is toegestaan. Het moet dan wel gaan om leden, die allemaal op 1 adres wonen. Tennis met 2 stellen uit verschillende huishoudens is niet toegestaan!
 • Bij trainingen voor volwassenen vanaf 27 jaar geldt: maximaal 2 spelers per tennisbaan, excl. de leraar
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld, publiek is niet toegestaan en de kantine, kleedkamers en douches blijven dicht. Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet in noodgevallen.

Meer informatie
Via deze link lees je de aanvullende richtlijnen en adviezen van de KNLTB. Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier.

Hygiƫneregels:

 • Hoest en nies altijd in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Vermijd het aanraken van je gezicht
 • Schud geen handen
 • Was of desinfecteer je handen met water en zeep voor en na een bezoek aan de sportlocatie
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38C)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38C) en of benauwdheidsklachten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken