Skip to content
035-6912771 info@degooischevallei.nl

BARDIENST

OVER DE BARDIENST

De Gooische Vallei is een vereniging voor én door de leden. Daarom verzoeken we ieder senior lid (leden van 18 jaar en ouder) 3 bardiensten per jaar te draaien, tenzij om een bepaalde reden een alternatief is afgesproken. Voor een lid dat momenteel nog als winterlid staat geregistreerd t/m 31 maart 2024 geldt 1 verplichte bardienst in de periode van 1 oktober t/m 31 maart 2024. Als je geen bardienst wilt doen, bestaat de mogelijkheid deze af te kopen, maar dat hebben we uiteraard liever niet, omdat dan de kans bestaat dat het bardienstrooster niet volledig bezet kan worden en de kantine dicht moet blijven. Om de barbezetting gedurende het jaar goed rond te krijgen, is ieder seniorlid verplicht om iedere 4 maanden minimaal 1 bardienst te draaien.

VERKOOP GEEN ALCOHOL AAN JEUGDIGEN ONDER DE 18 JAAR EN BEZOEKERS DIE AANGESCHOTEN (LIJKEN TE) ZIJN. DE GEMEENTE ZET TESTKOPERS IN OM DIT TE CONTROLEREN. BIJ OVERTREDING DREIGT EEN BOETE VAN € 2.720 OF INTREKKING VAN DE VERGUNNING. VRAAG JEUGDIGEN TOT EN MET 25 JAAR BIJ VERKOOP VAN ALCOHOL ALTIJD OM EEN LEGITIMATIE! CONTROLEER GEBOORTEJAAR ÉN GEBOORTEMAAND.

Een bardienst inplannen kan op verschillende manieren:

 1. Via de KNLTB ClubApp op je telefoon of tablet
  Als je bent ingelogd in de KNLTB ClubApp kan je via Club (onder op je scherm) naar Diensten gaan. Dan kan je zowel de open als de toegewezen diensten inzien. Door op een open dienst te klikken, krijg je de mogelijkheid om jezelf voor de dienst in te schrijven.
 2. Via de balk ‘Bardienst reserveren’ op de website van De Gooische Vallei 
  Deze link brengt je naar het inlogscherm van Mijn.KNLTB.Club en daar log je in met je 8-cijferige bondsnummer (geen clublid nummer) en wachtwoord. Dit wachtwoord is hetzelfde als die van de KNLTB ClubApp. Je komt in de Dienstenplanner en kan dan kiezen uit de nog beschikbare diensten of alle diensten. Als je achter een open dienst op de knop Details klikt, kan je jezelf inplannen voor die dienst. Als je achter een toegewezen dienst (donker gemarkeerd) op de knop Details klikt, zie je welk lid er aan de desbetreffende dienst is gekoppeld. De door jou gereserveerde diensten staan op de computer rechts op het scherm en op de mobiele telefoon onderaan het scherm of, als je ‘m dan een kwartslag draait, staan ze ook hier rechts.
 3. Via Mijn.KNLTB.Club
  Er is nog een derde mogelijkheid om je in te schrijven voor bardiensten. Dit kan je doen door in je browser in te tikken mijn.knltb.club. Je zoekt de vereniging De Gooische Vallei op en je komt in het inlogscherm zoals bij punt 2 is aangegeven.
 4. Een gereserveerde bardienst wijzigen en/of afkopen
  Een gereserveerde bardienst kan je tot 7 dagen van tevoren laten wijzigen door de bardienstadministrateur. Als je zonder afmelding niet komt opdagen voor een gereserveerde bardienst, betaal je een boete van EUR 50. De mogelijkheid bestaat om je bardienst af te kopen à EUR 35 per bardienst, wanneer je dit bedrag gelijk met de betaling van je contributienota overmaakt. Wil je later in het jaar je bardienst afkopen, dan bedraagt de afkoopsom EUR 50 per bardienst.

BARDIENST & ONLINE MINICURSUS

Instructies bardienst

Hier vind je de instructies die voor een bardienst van belang zijn. De belangrijkste zijn die hoe je opent en hoe je afsluit. Lees die instructies goed door. Voor nieuwe leden wordt er een training georganiseerd waarin groepsgewijs uitleg wordt gegeven hoe een en ander werkt. We hebben ook een document over ons alcoholreglement. Bij vragen: neem contact op met de bardienstadministrateur.

Wat heb je nodig voor de bardienst

 • De DGV-ledenpas
 • De sleutel van de toegangshekken, als je de eerste of de laatste bardienst op een dag doet
 • Het IVA certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken).

Als je een sleutel wilt hebben om het hek te kunnen openen, kun je deze aanvragen bij de bardienstadministrateur of de accommodatie commissie. Tegen betaling van EUR 5 borg ontvang je een sleutel waar beide hekken van het park mee geopend en gesloten kunnen worden. De hekken van het park moeten ‘s nachts op slot.

Certificaat Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Degene die bardienst draait, moet verplicht een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) gevolgd hebben. In ieder geval moet er altijd iemand in de kantine aanwezig zijn die het IVA certificaat heeft behaald, wanneer er alcohol wordt geschonken.

Hoe behaal je het IVA certificaat?

Registreer jezelf met je eigen naam, e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord, zodat je persoonlijke account is aangemaakt. Na het behalen van je IVA certificaat, krijg je deze in je e-mail toegestuurd. Het verzoek is, het IVA certificaat door te sturen naar: bardienst@degooischevallei.nl. De bardienstadministrateur doet deze dan in de map achter de bar, voor eventuele controles door de gemeente.

De cursus is niet moeilijk en neemt ook niet veel tijd in beslag, maar is wel een noodzaak als we alcohol willen blijven schenken. Veel leden hebben de cursus al gedaan en hoeven die dus niet nog een keer te doen.

Back To Top
Zoeken