Ga naar hoofdinhoud
035-6912771 info@degooischevallei.nl

BARDIENST

OVER DE BARDIENST

T.V. De Gooische Vallei is een vereniging voor én door de leden. Daarom wordt er van ieder seniorlid verwacht 3 bardiensten per jaar te draaien, tenzij om een bepaalde reden een alternatief is afgesproken. Voor een winterlid geldt 1 verplichte bardienst in de periode van 1 oktober t/m 31 maart. Als je geen bardienst wilt doen, bestaat de mogelijkheid deze af te kopen, maar dat hebben we uiteraard liever niet, omdat dan de kans bestaat dat het bardienstrooster niet volledig bezet kan worden en de kantine dicht moet blijven. Om de barbezetting gedurende het jaar goed rond te krijgen, is ieder seniorlid verplicht om iedere 4 maanden minimaal 1 bardienst te draaien.

Een bardienst inplannen kan op verschillende manieren:

 1. Via de KNLTB ClubApp op je telefoon of tablet
  Als je bent ingelogd in de KNLTB ClubApp kan je via Club (onder op je scherm) naar Diensten gaan. Dan kan je zowel de open als de toegewezen diensten inzien. Door op een open dienst te klikken, krijg je de mogelijkheid om jezelf voor de dienst in te schrijven.
 2. Via de balk ‘Bardienst reserveren’ op de website van De Gooische Vallei 
  Deze link brengt je naar het inlogscherm van Mijn.KNLTB.Club en daar log je in met je 8-cijferige bondsnummer (geen clublid nummer) en wachtwoord. Dit wachtwoord is hetzelfde als die van de KNLTB ClubApp. Je komt in de Dienstenplanner en kan dan kiezen uit de nog beschikbare diensten of alle diensten. Als je achter een open dienst op de knop Details klikt, kan je jezelf inplannen voor die dienst. Als je achter een toegewezen dienst (donker gemarkeerd) op de knop Details klikt, zie je welk lid er aan de desbetreffende dienst is gekoppeld. De door jou gereserveerde diensten staan op de computer rechts op het scherm en op de mobiele telefoon onderaan het scherm of, als je ‘m dan een kwartslag draait, staan ze ook hier rechts.
 3. Via Mijn.KNLTB.Club
  Er is nog een derde mogelijkheid om je in te schrijven voor bardiensten. Dit kan je doen door in je browser in te tikken mijn.knltb.club. Je zoekt de vereniging De Gooische Vallei op en je komt in het inlogscherm zoals bij punt 2 is aangegeven.
 4. Een gereserveerde bardienst wijzigen
  Een gereserveerde bardienst kan je tot 7 dagen van tevoren laten wijzigen door de bardienstadministrateur. Als je zonder afmelding niet komt opdagen voor een gereserveerde bardienst, betaal je een boete en moet je alsnog een bardienst draaien. Op dit moment bedraagt de afkoop EUR 35 per bardienst en ook de boete is EUR 35.

BARDIENST & ONLINE MINICURSUS

Wat heb je nodig voor de bardienst

 • De KNLTB-ledenpas (clubpas)
 • De sleutel van de toegangshekken, als je de eerste of de laatste bardienst op een dag doet
 • Het IVA certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken). Op dit moment aanbevolen, nog niet verplicht

Als je een sleutel wilt hebben om het hek te kunnen openen, kun je deze aanvragen bij de bardienstadministrateur of de accommodatie commissie. Tegen betaling van EUR 5 borg ontvang je een sleutel waar beide hekken van het park mee geopend en gesloten kunnen worden. De hekken van het park moeten ‘s nachts op slot.

Certificaat bardienst

Bij veel verenigingen is het IVA certificaat voor de mensen die bardienst draaien al verplicht. Bij ons wordt dat waarschijnlijk ook het geval. Op de momenten dat er alcohol geschonken wordt, moet er wel altijd iemand in de kantine aanwezig zijn die het IVA certificaat heeft behaald. Wij verzoeken dus alle senioren die bardienst doen, even via internet de minicursus ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken’ te doen. Het kost je maximaal 30 minuten.

Benodigde info voor online minicurus

Verzoek om de informatie van de club in te vullen, dan komt het IVA certificaat bij de bardienstadministrateur terecht en die doet het certificaat in de map achter de bar. Te tonen bij controles door de Gemeente.

E-mailadres bardienstadministrateur: fredvdk167@gmail.com
Naam vereniging: T.V. De Gooische Vallei
Aangesloten bij welke bond (afkorting): KNLTB
Plaats vereniging: HILVERSUM
Naam bardienstadministrateur: Fred van der Klauw

De cursus is niet moeilijk en neemt ook niet veel tijd in beslag, maar is wel een noodzaak als we alcohol willen blijven schenken. Veel leden hebben de cursus al gedaan en hoeven die dus niet nog een keer te doen.

Instructies bardienst

Hier vind je de instructies die voor een bardienst van belang zijn. De belangrijkste zijn die hoe je opent en hoe je afsluit. Lees die instructies goed door of nog beter ga eerst eens even kijken en vragen hoe het werkt. We hebben ook een document over ons alcoholreglement. Bij vragen: Neem contact op met de bardienstadministrateur

Back To Top
Zoeken